
ČASTO KLADENÉ 
OTÁZKY v1.0 a ERRATA

 Karty předmětů: Všechny karty 
předmětů ve hře reprezentují pokerové 
karty. Každý předmět může být  značen 
třemi způsoby – číslem karty, názvem 
karty či hodnotou zobrazené pokerové 
karty.

 Útok George Reevese: 
> Máte-li nějaké srdcové či pikové  
karty, jednu z nich vyberte, otočte ji  
a přečtěte. Pozor: Pokud otočíte 
pikovou kartu, znamená to, že jste 
prohráli, takže primárně vybírejte 
srdcové karty, máte-li nějaké.

> Nemáte-li ani srdcovou, ani pikovou 
kartu, táhněte kartu 6 a přečtěte ji. 

> Jakmile jste danou kartu (srdcovou, 
pikovou, nebo kartu 6) přečetli, vraťte 
se ke kartě útoku George Reevese  
a  přečtěte zbývající pokyny.

 Karta 16 (líc): V prvním vydání 
české verze se na této kartě nachází 
chyba. Namísto „Pokud je viditelná 
karta 8, odhoď ji,“ má být: „Pokud je 
viditelná karta 8, obrať ji.“

 Karta 22 (líc): Tuto akci můžete 
vyhodnotit jedině v případě, že máte 
předmět, nacházející se na kartě 
srdcové královny.

 Karty 31 a 32: Karta 32 obsahuje 
klíč a skrze kartu 26 po vás bude 
požadovat otočení karty 31, obsahující 
zámeček. Z toho plyne, že karty 31 a 32 
musí vždy ležet stejnou stranou vzhůru 
– tzn. buď musí obě ležet lícem vzhůru 
(zámek na kartě 31 v takovém případě 
vidět není, zatímco klíč na kartě 32 
ano), nebo musí obě ležet rubem 
vzhůru (zámek na kartě 31 v takovém 
případě vidět je, avšak klíč na kartě 32 
nikoli). 

 Karta 40 (rub): Rubová strana 
karty 40 obsahuje zámeček. Z toho 
plyne, že při dalším průběhu hrou
bude tato karta vždy rovnou obrácená 
rubem vzhůru. Díky tomu nebude 
třeba, abyste pro vysvobození Malé 
orlice museli vlastnit pistoli (jak je 
ostatně naznačeno na konci textu  
na lícové straně karty 41). 

 Karta 50 (líc): Tuto akci můžete 
vyhodnotit jedině v případě, že máte 
předmět, nacházející se na kartě 
křížové sedmičky. 

 Karta 53 (líc): Tuto akci můžete 
vyhodnotit jedině v případě, že máte 
alespoň jednu kartu předmětu od 
každé z pokerových barev (kříže, káry, 
piky a srdce). 

 Karta 55 (rub): V prvním vydání 
české verze se na této kartě nachází 
chyba. Namísto „Poté turn 54,“
má být: „Poté otoč 54.“

 Karta 57 (líc): Akci vlevo na 
této kartě můžete vyhodnotit jedině 
v případě, že máte předmět nazvaný 
„Láhev Elixíru“.

 Karta 65 (líc): Akci vpravo na 
této kartě můžete vyhodnotit jedině 
v případě, že máte předmět nazvaný 
„Láhev Elixíru“.

 Karta 65 (líc): V prvním vydání 
české i anglické verze se na této kartě 
nachází chyba. Namísto „Obrať tuto 
kartu (47),“ má být jen: „Obrať tuto 
kartu.“

„Vrať kartu zpět do balíčku“
Vraťte danou kartu zpět do 
balíčku, aniž byste ji otáčeli. 

Později v průběhu dobrodružství 
můžete dostat pokyn táhnout ji 

znovu.

„Odhoď“ 
Odložte danou kartu na 

odhazovací balíček. Tuto kartu již 
nesmíte číst, ani používat.


