Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Známe mistry ČR v mölkky!

16.09.2013 Ze života Albi

Známe první oficiální mistry České republiky v oblíbené venkovní hře mölkky, a to osobně! Jsou to Míša, Libor a Michal z ALBI mölkky týmu!

Vítězný tým českého mistrovství ve hře Mölkky 2013
 
První týden v září (7. 9.) proběhlo v Popůvkách otevřené Mistrovství ČR ve venkovní hře Möllky. Již tedy známe i první oficiální mistry České republiky v této zábavné venkovní hře. My v ALBI je známe dokonce osobně, neboť titul získal náš ALBI Mölkky team.
 
Nutno dodat, že v celkovém pořadí obsadily přední příčky tohoto turnaje ryze zahraniční týmy převážně z Německa, Francie a Slovenska - oba žebříčky mistrovství najdete na stránkách Českého svazu MÖLKKY. I přesto si tohoto úspěchu velmi ceníme a začínáme se připravovat na novou sezónu. Tak se přidejte a pohár pro vítěze získáte příští rok třeba právě Vy! 
 
Že nevíte, co mölkky je? Hra Mölkky je kolíková hra, která pochází z Finska. Je vhodná pro všechny věkové kategorie a lze ji hrát v libovolném počtu hráčů – čím více, tím lépe. Hráči hází házecím kolíkem Mölkky na ostatní očíslované kolíky. Body se v průběhu hry zapisují a sčítají. Hra nápadně připomíná známou ruskou hru gorodki. Při hře Mölkky však není vyžadovaná vysoká fyzická zdatnost, jako je tomu u její starší alternativy gorodki.
 
ALBI má ve své nabídce venkovních her hned tři verze této hry: klasické balení MÖLKKY v dřevěné bedýnce, praktickou a levnější variantu Mölkky v kartonu a mini verzi hry Mölkky, kterou lze klidně hrát i doma na koberci.
 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI

Galerie článků

8-10 / 25