Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Jak žít s roztroušenou sklerózou?

22.10.2012 Ze života Albi

Jedna z našich sympatických kolegyň má roztroušenou sklerózu. Dokud se člověk s nemocí nepotká, jen těžko si dokáže představit obtíže s ní spojené.

Právě díky tomu jsme si uvědomili, že naše pomoc je potřeba i na místech, o kterých jsme možná slyšeli jen vzdáleně. Připravili jsme s Verčou malý rozhovor, kterým chceme zároveň poděkovat všem, kteří se rozhodnou podpořit Unii Roska.
 
Daruj radost ze života jedním likem - charitativní akce ALBI pro Unii Roska
 
Verunko, kolik Ti bylo, když jsi se dozvěděla, že trpíš RS? 
Bylo mi čerstvých 37 let když mi bylo diagnostikováno, že příčinou mých trablů je RS. Tušila jsem již dříve, že něco není v pořádku, první potíže začaly ve 30, velmi typickým příznakem -  prosáknutím oční sítnice, které způsobilo dočasné zmenšení zorného pole a zhoršení zraku. Přišla jsem do kanceláře, zapnula počítač a zjistila, že z monitoru nepřečtu nic. Cesta v tramvaji se proměnila v noční můru, viděla jsem maximálně osobu stojící přímo vedle mě, dál už ne. Právě v té době šel v televizi dokument z cyklu Diagnóza, který byl roztroušené skleróze věnován a já se zděšeně v příbězích jiných lidí poznávala. V průběhu další let následovaly různé "drobnosti" - bolesti zad, končetin, závratě... 
 
Jak jsi se dozvěděla o Unii Roska? 
Jakmile se diagnóza potvrdila, začala jsem pátrat na internetu po všech dostupných informacích a narazila tak i na Unii Roska. Pročítala jsem její webové stránky a uvědomila si, že po mém boku stojí nejen má rodina, ale že je tu někdo, kdo mi nabízí odbornou pomoc.
 
Co Ti na Unii Roska přijde nejlepší? 
Unie Roska sdružuje nemocné z celé České republiky a poskytuje jim a jejich rodinným příslušníkům informace a pomoc. Nabízí spoustu akcí, seminářů a rekondičních pobytů pro lidi trpící touto chorobou. 
 
V čem si myslíš, že je kampaň na FB pro Unii Roska dobrá?  
Kampaň je skvělou příležitostí dostat do povědomí široké veřejnosti, co Unie Roska pro pacienty s roztroušenou sklerózou dělá, a jak tato nemoc ovlivňuje život.  Bohužel se jedná o velmi vážné onemocnění, které postihuje především mladé lidi a často vede k částečné nebo úplné invaliditě.
 
Co bys chtěla vzkázat lidem, kteří naši kampaň podpoří? 
Všem lidem, kteří naší kampaň podpoří bych chtěla především poděkovat a říct jim, že si jejich pomoci moc vážím, a to jistě nemluvím jen za sebe, ale za všechny, kteří touto nemocí trpí.
 
A co bys chtěla vzkázat lidem v kanceláři?:-) 
Jsem ráda, že  můžu pracovat ve společnosti ALBI v prostředí, které je velmi přátelské. Moc Vám všem děkuju.
 
Díky moc:-) Monika
 
P.S. Podívejte se na web roska.albi.cz nebo navštivte naše Facebook stránky
 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI