Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Nová verze rodinné hry Ubongo v prodeji

28.01.2016 Hry a zábava

Pojďte se podívat, jak se změnila oblíbená hra Ubongo! Hra je nyní jednodušší a přehlednější, takže si s ní užijete ještě víc zábavy.

 
Hned na začátku je třeba říci, že změny, se kterými německý výrobce hry letos přišel,  hodnotíme pozitivně. A věřte, že ne ze všech změn jsme vždy nadšeni. Co je tedy nového? Hned na první pohled si můžete všimnout drobné změny v grafice - místo tajemné africké masky je na krabici slon, krabice je graficky celkově jednodušší.
 
 
Výraznější změny pak nastaly u herního mechanismu, respektive bodování hry. Hráč, který vyřeší své zadání jako první získá automaticky modrý safír, druhý hráč v pořadí získá žlutohnědý. Navíc si všichni hráči, kteří své zadání v časovém limitu vyřeší vylosují náhodně z pytlíku jeden safír. Kameny jsou bodově odlišeny (červený za 4 body, modrý za 3 body, zelený za 2 a žlutohnědý za 1).  
 
 
Oproti původní verzi tedy nejsou vůbec potřeba hrací figurky, příprava se také zrychlila a celkově jsou pravidla jednodušší a přehlednější, což ocení hlavně ti, co s Ubongem začínají. V této verzi jsou bodově zvýhodněni rychlejší hráči, ale losování kamenů přidává opět i podíl náhody, takže stejně jako v původní verzi nemusí vždy vyhrát ten nejrychlejší. 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI

Galerie článků

8-10 / 25