Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Hry od Albi sbírají ocenění

08.11.2012 Hry a zábava

Strategická hra Kronika panství se stala hrou roku 2012 v České republice, úspěchy sbírají i Ubongo Junior nebo rodinná hra Afrika.

 
Každý rok se po celém světě vyhlašují ankety a udělují ocenění nejzajímavějším společenských hrám. Tyto ankety poté pomáhají lidem s výběrem a orientací v nepřeberném množství her, které náš trh nabízí. 
 
I Česká republika má svoji anketu, která se jmenuje Hra roku. V letošním roce se hrou roku 2012 stala Kronika panství od společnosti Albi! Ocenění bylo slavnostně vyhlášeno na festivalu Deskohraní dne 14. října 2012. 
 
Hru Kronika panství (v originále Village) vytvořili manželé z Německa Inka a Markus Brandovi. Je určena pro 2-4 hráče od 12 let a tématem je zasazena na středověký venkov. 
Každý hráč ve hře řídí osud rodiny, která se chce dostat do vyšších kruhů. Nejvýznamnější členové rodiny se poté mohou dostat i do místní kroniky, odtud tedy český název této hry.
 
Kronika panství letos již získala i dvě prestižní ocenění v Německu: Spiel des Jahres (Hra roku) v kategorii pro znalce a Deutscher Spiele Preis (Cena německé veřejnosti) v kategorii nejlepší rodinná hra. 
 
Další oceněnou hrou od společnosti Albi je Afrika, která byla letos oceněna v Rakousku v anketě Spiele hits (Herní hity) v kategorii pro rodinné hraní a Ubongo junior v kategorii pro děti.
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI

Galerie článků

8-10 / 25