Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

5 filmů o lásce, které dokouká i muž

13.06.2018 Dárky a přání

Tipy na filmy o lásce, které uspokojí muže i ženy, bez újmy na vašem partnerském vztahu.

 


Když si chcete se svým milým udělat filmový večer, může z toho kolikrát být akorát zkouška vzájemné tolerance. A někdy taky tichá domácnost. Vy máte náladu na prvoplánovou slaďárnu, on by ale radši něco, u čeho by tolik neutrpěla jeho mužnost. Přinášíme vám tipy na filmy o lásce, které uspokojí muže i ženy, bez újmy na vašem partnerském vztahu.

Futuristická romance

Ona
 
Theodore (Joaquin Phoenix) randí se Samanthou (Scarlett Johansson). On se dává dohromady po rozvodu a Ona je naslouchající, citlivá a vtipná. Jediný zádrhel je v tom, že Ona zároveň randí se stovkou dalších lidí. Nebo spíš uživatelů. Scarlett je totiž operační systém, který si můžete nainstalovat, když je vám hodně smutno. Obraz dost možná nedaleké budoucnosti, kde všechny problémy vyřešíte online. Film o tom, že každá radost je poloviční, pokud není sdílená. A záleží vlastně naší duši na tom, s kým nebo čím ji sdílíte? Při závěrečných titulcích můžete filozofovat, kam až nás technologie dovedou a jestli se radši neodstěhovat do lesa a nelovit veverky.
 

Neurotická romance

Terapie láskou 
 
Oscarový film o tom, že i duševně nevyrovnaní mají nárok na romantiku. Pat se nedávno psychicky zhroutil, pár měsíců se dával dohromady v léčebně a teď bydlí u rodičů. Trpí záchvaty vzteku, které často zle odnáší Ernest Hemingway a jeho tvorba (nechte se překvapit). Pak jednoho dne potká Tiffany, manipulativní psychopatku se sklony k nymfomanii, která se vzpamatovává z náhlého úmrtí manžela. Jejich vzájemná neurotická přitažlivost vás chytne a nepustí, i když budete většinu postav tak trochu nesnášet. Nakonec vám nejspíš dojde, že každý si v sobě nosíme nějaké to trauma. Holky potěší taneční scéna s tak trochu jinou a upřímnější zvedačkou. A pro pány je tu Jennifer Lawrence v bílých legínách.
 

Nesmrtelná romance

Přežijí jen milenci
 
Nenechte se zmást názvem, tenhle film si kromě označení romantický nese i nálepku horor. Adam a Eva už jsou nějaký ten pátek spolu. Přesněji řečeno to bude přes tisíc let. Na označení tohohle výročí svatby už planetě došly materie. Adam s Evou jsou totiž upíři, žijí však mírumilovně a krev nasávají pouze z krevních bank. Jak vypadá manželská krize po pár staletích? Film o tom, že upíři jsou taky jenom lidi. Nečekejte akčňák s hektolitry krve, spíš pomalý film, který vás přinutí přemýšlet o pomíjivosti lidského bytí a smyslu toho všeho. A věčnosti lásky. Jako bonus androgynní a hypnotizující Tilda Swinton v hlavní roli. A odhalení, jak je to vlastně s tou upíří smrtí.
 

Nejveselejší neromance

500 dní se Summer
 
Film o lásce, který není love story. Nejoptimističtější film o rozchodech (zápletku nevyzrazujeme, tohle vám film prozradí v prvních pěti minutách) široko daleko, ve kterém se najde opravdu každý. Taky už jste v Ikee předstírali, že celý obchoďák je vlastně váš byt a máte deset koupelen vedle sebe? Hravá a upřímná sonda do vztahu od jeho euforických začátků až po hořký konec. Tom věří na osudovou lásku, a když k nim do práce nastoupí půvabná Summer, rozhodne se, že to bude právě ona. Jenže všechno není vždycky tak, jak si to vysníte v hlavě, a realita se většinou neslučuje s očekáváními. I když vám připadá, že teď je to určitě ono. Nebojte, neskončí to tragicky, po létě vždycky přijde podzim. Skvělý soundtrack!
 

Tak trochu jiná romance

Lars a jeho vážná známost 
 
Lars (Ryan Gosling) je tichý hodný chlapík, maličko podivín, co bydlí v garáži. Není dvakrát společensky zdatný, a ačkoli se mu tu a tam přátelé snaží někoho dohodit, je už dlouho sám. Lars nakonec najde štěstí na internetu a domů se mu nastěhuje jeho nová dívka. Je tichá, usměvavá, na vozíčku a z plastu. Bianca byla totiž původně vyrobena jako realistická sexuální přítelkyně. Pro Larse to ale není postelová známost. Svojí holce najde ve městě práci, chodí s ní do kostela, na rodinné večeře a snaží se svým sousedům ukázat, že láska nezná hranic. Oddechová pohádka o tom, jak se malé městečko plně přizpůsobí jednomu tak trochu jinému chlápkovi. A díky tomu vám na konci filmu bude plastová figurína připadat lidštější než někteří lidé z masa a kostí. Malý film o tom, že je v pořádku jít na věci pomalu.  
 
Text: Simona Ondráková, foto: Profimedia
 


Tip na dárek

Kdyby náhodou přece jenom trpěla jeho mužnost, může při filmu srkat kávu z hrnku Captain America ;-)

 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI