Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Asi tak 100 důvodů, proč by partner neměl být věrný jako pes

24.09.2019 Čtení pro radost

Rozčiluje vás někdy váš partner nebo partnerka? Přijdete domů a už předem víte, co vám zase hne žlučí? Neříkejte, že ne. Aspoň někdy. Mlaská u jídla, příliš větrá, nebo naopak vůbec nevětrá a ponožky hází pokaždé mimo koš? Jistě, člověk by si měl asi zvyknout, zvlášť po letech, ale má holt jenom jedny nervy.

 
Lidi jsou někdy hrozný. Existují individua, co si vydyndají romantickou komedii, ale vždycky v půlce usnou! A vypnout ji nemůžete, protože by se probudili a chtěli by to o 20 minut vrátit. Nebo si prosadí horor, ale pak se jim nechce vstávat, aby vás doprovodili na záchod. Co když vás něco sežere! Zkrátka peklo, nemají vás vůbec rádi. Takže asi každého občas napadne: proč ten můj / ta moje nemůže být jako pes!?
 
Víte, jak po Facebooku koloval ten záznam z psího deníku? Bylo to něco jako: 
 
6.00 – Jsem vzhůru, ale páníček ještě spí. Můžu ho zamilovaně pozorovat. HURÁ!
6.59 – Už je mi to trochu dlouhý, asi páníčkovi olíznu obličej, aby se probudil. To je nápad! HURÁ! 
7.00 – Povedlo se! Vstává! A ještě má radost, jak ho mám rád! HURÁ!
7.20 – Jdeme ven. HURÁ! Prší, takže procházka bude kratší, ale vyválím se v blátě a budu jako prase! HURÁ!
7.40 – Sprchuju se! Studenou vodou, ale stejně, HURÁ!
7.45 – Oklepal jsem se v kuchyni. HURÁ!  
8.00 – Snídaně. Dostal jsem granule, pes by to nežral, ale HURÁ!
Atd. 
 
 
Nejlepší přítel pes
 
Máme zkrátka pocit, že takový nejlepší přítel člověka by byl nejlepší i v lidské podobě. Nekonečně loajální, vždycky v dobré náladě, do konce života zamilovaný až po uši. Že by se tím odstranily nezbytné denní šarvátky. Kdo umyje děti a uspí nádobí. Nebo naopak, prostě jak to máte zařízené. Panebože, to by byla paráda. No jen si to představte. Co by dělal partner / partnerka, kdyby byli loajální jako pes? Tak například:  
 
  • Rádi by se mazlili.
  • Milovali by dlouhé romantické procházky.
  • Bylo by jim putna, kdybyste trochu smrděli. Nebo hodně.
  • Nevadili by jim chlupy. V jídle, v puse, nikde! 
  • Drželi by si odstup od vysportovaných paniček s polštářovými pinči nebo páníčků s bulteriéry.
  • Nebáli by se dlouhodobých závazků. Naopak! Chtěli by vás navždycky!
  • Chápali by, že občas potřebujete vystříhat chlupy z uší nebo z nosu.
  • Měli by 100% pozitivní přístup k životu.
  • Rádi by se s vámi podělili. Hlavně o nějakou mršinu od řeky, ale stejně!
  • A jejich láska by byla bezpodmínečná! 
 
 
To zní fajn. Jenomže, řekněme si to otevřeně. Ona ta bezpodmínečná láska a zbožňování taky nejsou úplně bez problému. Pravda totiž je, že kdyby se někdo opravdu choval jako pes, bude vás to taky pěkně štvát. Helejte, nemůžete si zase vybírat, aby měl ze psa jenom něco. Když pes, tak se vším všudy. Představte si pár situací. 
 
Návštěva
 
Pozvete si třeba na večeři šéfa a jeho manželku. Nebo šéfku a jejího manžela. To je jedno. Prostě se chcete vytáhnout. Jenže sotva vlezete do bytu, partner se na vás vrhne, olíže vám make-up, rukama od klobásy vám zahamtá halenku v nejcitlivějších partiích, a možná vás dokonce povalí na zem. Přijde vám to roztomilé? Dobře. Tak dál. Pak se otírá taky o paní ředitelovou, naslintá jí do kabelky a olízne jí nohu od kotníku až kdovíkam. Stačí?  
 
Koncert
 
Do sálu projde vcelku bez problémů, ale pak se začne otírat o neznámé lidi a chce se s nimi seznamovat. Zejména v případě, že cítí jiného manžela nebo manželku. Několik z nich oslintá. Když ho konečně dotáhnete na místo a všechno ztichne, významně si vzdychne. Spodem. Pak se do ticha začne olizovat a vůbec dělá všechno proto, aby bylo patrné, jak moc ho hudební/divadelní/baletní produkce nudí. Možná dokonce vyje. Mimo rytmus.
 
 
Finanční záležitosti
 
Zásadně předpokládá, že je všechno zadarmo. Pokud už ho s sebou vezmete do obchodu, chce všechno. Jestli vám dítě přijde hrozné, partner à la pes je strašlivý. Vypije rybičkám akvárko. Sežere křečka. Klobásu. Botu! Hypotéka mu nic neříká, zato vás věrně olíže, když pláčete, že ji nemáte jak splatit. Načůrá do bot finančnímu poradci, co vás přišel vytáhnout z bryndy. A chová se strašně nechutně i u soudu, takže soudce omdlí a vám připíšou ještě ublížení na zdraví za jeho vyražené zuby. 
 
Děti
 
Vážně chcete, abychom to rozebírali? Psí věrnost nemá s věrností ohledně sexuality vůbec nic společného. Ale jestli budete mít radost, že vám dvakrát do roka někdo přinese nová „štěňátka“, nebudeme vám nic rozmlouvat. 
 
Jestli na tom psovi trváte, doporučujeme spíš poohlédnout se po někom, kdo sice není psovsky oddaný a má svoje chyby, ale má rád zvířata. Nebude to s ním úplně špatné a nejspíš o dost lepší, než kdyby po vás denně najezdil kilometr jazykem...
 
Text: Michal Schindler Foto: Getty Images
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI