Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

7 výhod karantény aneb Vidíme to pozitivně!

24.04.2020 Čtení pro radost

Taky si už někdy říkáte, jestli to s tím skuhráním nad nouzovým režimem trochu nepřeháníme? Oproti jiným zemím naše karanténa není až tak drsná a kdo se drží základních pravidel, ani v Praze nemusí zapomenout na procházky v parku nebo třeba výlet na kole. Mrkněte, proč by vás nakonec mohla i bavit.

 
1. Ušetříte – a to třeba i docela dost
 
  • za make-up
  • za kadeřníka
  • za manikúru
  • za boty
  • za kafíčka s kamarádkami – po Skypu a s vlastnoručně uvařenou kávou to taky jde
  • za oblečení – pokud tedy neděláte razie na internetu a neskupujete věci v akcích na kila
  • za lístky do kina – stačí si půjčit projektor, připravit popcorn a jste skoro jako v kině (plus vám nikdo za zády nebude kašlat, křoupat nachos ani vám okopávat sedačku)

 
2. Naučíte se konečně vařit
 
A taky péct, flambovat, pošírovat, grilovat, karamelizovat, zapékat, dusit a další kuchařské dovednosti. Až povolí karanténa, můžete se blýsknout před přáteli na zahradní párty. 
 
3. Nemusíte každý den řešit, co na sebe 
 
Řešíte od minulého jara, s čím letos sladit svoji oblíbenou pouzdrovou sukni? No vidíte, díky karanténě je to letos jedno! Nechceme tedy říct, že musíte nutně chodit s mastňákem v kamaších s vytahanými koleny. 
 
Co na to říkají odborníci? Nastavit si každé ráno rutinu, jako by se nechumelilo. Tedy jako by karanténa nebyla. Pěkně vypulírovat zuby, prošmejdit všechnu kosmetiku i šatník (tedy kromě té zatracené pouzdrovky) a za počítač se posadit jako panenka. A jestli vám make-up a podobně nechybí, noste zkrátka to, co je vám pohodlné. Ale vyměňujte to častěji než jednou za týden. 
 
 
4. Nečekané návštěvy? Nehrozí
 
Že nemáte napečeno, uklizeno a vytřeno? Že nemáte náladu na tchyni? To vůbec nevadí. Nečekané návštěvy totiž dorazí leda tak ve virtuálním světě. A tam existuje tlačítko OFF. 
 
 
5. Utřídíte si život
 
A taky myšlenky, oblečení, knihy, fotky, vinylové desky, ponožky… Třídit se dá leccos. A perfektně vás to zabaví. A ty ponožky? Zkuste si s dětmi zahrát ponožkové pexeso, na jehož konci bude pro vítěze připravena sladká odměna. Uvidíte, že už nikdy nebudete skládat ponožky sami.
 
 
6. Pivo? Dáte si ho doma!
 
A v rozumné míře. Momentálně nehrozí, že si váš partner vyrazí s kolegy po práci „na jedno“ a vrátí se po čtyřech někdy za svítání. A že se bude z kocoviny probírat dva dny. Dá si doma lahvinku a nazdar. A když šikovně přistrčíte víno a dvě skleničky, možná to skončí romantickým večerem, ze kterého se budete dva dny vzpamatovávat oba. Amen. 
 
 
7. Zlepšíte své sociální dovednosti
 
Být zavřený tolik dní na jednom místě se všemi členy rodiny je přinejmenším trochu náročné. A vůbec nezáleží na tom, jak moc je milujete! Pokud máte někdy pocit, že byste nejradši vysublimovali z místnosti a už se nikdy nevrátili, nejste sami. 
 
Zkuste zapracovat na vlastní trpělivosti a umění naslouchat. Ptejte se, jak se druzí cítí, co by se dalo zlepšit, co by chtěli dělat a co je naopak štve. Uvidíte, jak se doma pročistí vzduch.
 
Pevné nervy a držte se! 
 
Text: Viola Černodrinská Foto: Getty Images
 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI